Vesti
16.04.2021. 09:52
Tanjug

Krizni štab odlučio

Đaci u klupama od ponedeljka, bez popuštanja drugih mera

Branislav Tiodorović, krizni štab, koronavirus, Covid-19
Izvor: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Krizni štab doneo je odluku danas da se od 19. aprila đaci vraćaju u školske klupe, i to stariji razredi osnovnih škola i srednjoškolci, izjavio je epidemiolog Predrag Kon nakon sednice.

Oni će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra - po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

Dr Kon je kazao i da je doneta odluka da se kao podrška turizmu izjednači cena PCR testova u Srbiji za naše državljane i strance, koji su do sada plaćali 18.000 dinara, a koja će od sada za sve biti 9.000 dinara, koliko je do sada bila za državljane Srbije.

Predrag Kon, koronavirus, epidemiolog
Izvor: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Takođe, na današnjoj sednici razgovaralo se i o Beogradskom maratonu koji treba da se održi u junu i odlučeno je da za takmičarski deo može da se krene u pripreme.

Sve ostalo po pitanju maratona, zavisi od situacije, dodao je Kon.

“Što se tiče drugih mera nema promena, ostaje kao što je i do sada bilo. Epidemiološka situacija je izašla iz vanredne, ocenjujemo je kao nepovoljnu”, kazao je dr Kon.

Dodao je da je i dalje veliki broj pacijenata na intenzivnim negama, kao i u bolnicama, ali da je zabeležen veći broj otpusta od prijema.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poziv zdravom razumu
Vakcina

Vakcinaški otpor

13.04.2021. 16:28

Poziv zdravom razumu

Državne mere za vakcinaciju stanovništva jesu afirmativne, ali ih, kakve god bile, protivnici "čipovanja" imenuju diskriminatorskim
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve