Vesti
10.07.2023. 18:50
Beta

Đorđe Milićević

V.d. ministra prosvete sumirao prethodnu i već najavljuje novu školsku godinu

škola, đaci
Izvor: Shutterstock

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević izjavio je da će naredna školska godina u Srbiji početi u redovnim uslovima, ali da je važno da se nastavi sa stručno-pedagoškim nadzorom nad radom škola i sa spoljašnjim vrednovanjem.

Milićević je na sastanku sa načelnicima školskih uprava kazao da bi te uprave trebalo da naprave godišnje planove, a da prosvetni savetnici treba da nastave da prate realizaciju ključnih projekata, kao što je obogaćeni jednosmenski rad u školama, prenelo je ministarstvo u saopštenju.

Govoreći o realizaciji završnog ispita, Milićević je na stručnom skupu posvećenom sumiranju rezultata rada u školskoj 2022/23. godini, rekao da su svi u sistemu dali "svoj maksimum" da se uspešno realizuje.

Prema njegovim rečima, ove godine je bilo dodatnih poboljšanja i novina u pogledu korišćenja platformi za škole, učenike i roditelje i dodao da je završni ispit uspešno realizovan.

Milićević je ocenio i da nije bilo propusta koji bi doveli u pitanje kvalitet i regularnost završnog ispita i sistem upisa u srednju školu.

Školska godina 2022/23. završena je ranije odlukom Vlade Srbije, nakon masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ne brinite, svi učenici će upisati srednje škole"
test, škola

Ministarstvo prosvete

04.07.2023. 10:18

"Ne brinite, svi učenici će upisati srednje škole"

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević ocenio je da rezultati završnog ispita iz srpskog i maternjeg jezika za osmake, koji su prosečno imali 10,73 bodova od 20 mogućih, ne bi trebalo da zabrinjavaju i dodao da će svi učenici upisati srednje škole.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve