“Do kraja godine tender za izgradnju pet novih vrtića u Beogradu”

“Do kraja godine tender za izgradnju pet novih vrtića u Beogradu”

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an


U Surčinu se sutra otvara novi vrtić, koji će pohađati 197 mališana, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da se u prestonici trenutno gradi šest vrtića, a da će do kraja godine biti raspisan tender za izgradnju još pet obdaništa.

”Veoma sam ponosan, nikada u istoriji, Grad Beograd nije gradio 12 vrtića u jednoj godini”, rekao je Vesić za TV Pink.

On je kazao da se trenutno gradi pet vrtića – u Čukarici, Belom Polju (Obrenovac), Bloku 62, Rakovici, Zemunu i na Bežanijskoj kosi.

Vesić je kazao da će do kraja godine biti raspisan tender za još pet vrtića – u naseljima Miljakovac 3, Borča, Mirijevo, Braće Jerković i u Mladenovcu.

FOTO TANJUG / NIKOLA ANDJIC  / an

FOTO TANJUG / NIKOLA ANDJIC / an

On je kazao da će otvaranjem novih 12 vrtića, u kojima će biti smešteno oko 2.700 dece, biti zatvorene liste čekanja na kojima je, kako je naveo, trenutno manje od 3.000 mališana.

Vesić je naveo da je pre 10 godina oko 10.000 mališana bilo na listama čekanja, a njih oko 58.000 pohađalo vrtić, dok danas u obdaništa ide skoro 78.000 dece.

”Roditelji danas duplo jeftinije plaćaju vrtić. Tri godine nismo promenili cenu jer želimo da pomognemo roditeljima. Vratili smo skoro tri milijarde dinara roditeljima jer im je u vreme bivšeg gradonačelnika naplaćivano 9.500 dinara”, rekao je Vesić i dodao da je za taj novac moglo da se izgradi 15 vrtića.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar