Vesti
15.10.2020. 20:24
Tanjug

DODIK: Formalnopravno BiH od danas ne priznaje Kosovo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da BiH od danas zvanično ne priznaje samoproglašeno Kosovo i da će ta odluka biti sprovedena nakon objavljivanja u Službenom glasniku.

Dodik je kazao i da će to od sada biti formalnopravna činjenica koja će biti obavezujuća za postupanje svih organa.

Prema njegovim rečima, prilikom odlučivanja on je bio protiv, Komšić nije glasao, a Džaferović je bio uzdržan, prenosi Srna.

"To formalnopravno i suštinski znači da BiH odlukom Predsedništva nije priznala samoproglašeno Kosovo", rekao je Dodik i dodao da je zadovoljan što je Komšić pokrenuo pitanje priznanja samoproglašenog Kosova i što se BiH o tome opredelila.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kako je rekao, Komšić i bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović pokušali su da skinu sa dnevnog reda ovu tačku, ali ih je podsetio da bi to značilo kršenje poslovnika o radu.

"Kada su videli da mora na dnevni red, Komšić je rekao da povlači odluku, ali to više nije bila njegova odluka, to je bila odluka Predsedništva koja je trebalo da se potvrdi ili odbije. I ona je odbijena, što znači da je formalno-pravno gledano odbijena odluka o priznanju", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve