Vesti
18.07.2023. 21:20
Beta

Uskoro...

Dodik najavio donošenje zakona o proglašenju neprijatelja Republike Srpske

Milorad Dodik ATA images 24.4.2023
Izvor: ATAIMAGES / Borislav Zdrinja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će "narednih dana" predložiti donošenje zakona kojim će biti "stvoreno pravo za proglašavanje neprijatelja Republike Srpske".

"Da budu zapisani u istoriji kao neprijatelji srpskog naroda i Republike Srpske i Ustava BiH", kazao je Dodik, prenela je RTRS.

On je ocenio da su sve strane sudije u Ustavnom sudu BiH bile protiv Ustava BiH, dodavši da je "sve besmisleno ukoliko Republika Srpska izgubi imovinu".

Dodik je naglasio da "neće dopustiti narušavanje prava RS" i da je njegova "odgovornost da štiti budućnost RS".

Uz ocenu da je BiH "protektorat",jer "u njoj odlučuju stranci", predsednik RS je naveo da "mi nismo spremni na taj način da ovde egzistiramo".

Ocenio je da je Ustavni sud BiH "lažan" i da visoki predstavnik i političari iz Sarajeva "žele da naprave unitarnu BiH".

"To je sinhronizovani napor koji čine stranci i deo podaničkog političkog Sarajeva, koji idu za tim da tu smetnju, po njima: Republiku Srpsku, ako ne mogu da je ukinu, obesmisle do mere da ona sama sebe ugasi", kazao je Dodik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU sprema sankcije za Dodika i saradnike?
Milorad dodik 7.7.2023

Nakon SAD i Britanije

07.07.2023. 17:10

EU sprema sankcije za Dodika i saradnike?

Posle ranijih sankcija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Velike Britanije, sada bi i veliki broj zemalja Evropske unije (EU) mogao da da uvede sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ali i njegovim saradnicima, objavio je sarajevski portal Kliks.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve