Vesti
29.04.2019. 20:28
Srna / N1

Dodik: Politički predstavnici Sarajeva da javnu kažu da je Kosovo srpska pokrajina

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsedvajući Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je predstavnike političkog Sarajeva da, ako su zaista za poštivanje granica na Balkanu, javno kažu da je Kosovo južna srpska pokrajina i da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

"Na taj način smirili bi duhove u BiH. Javna je tajna da bi oni koliko sutra priznali nezavisnost Kosova da im na tom putu ne stoji veto iz Republike Srpske. O kakvoj onda principijelnoj politici očuvanja granica i stabilnosti u regionu govore", rekao je Dodik, komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da nema nikakve analogije između BiH i Kosova.

Dodik je istakao da je politika dvostrukih standarda izvor destabilizacije regiona, bilo da dolazi od evropskih političkih elita ili političkih elita iz Federacije BiH.

"Zalagati se za suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije jeste ono što stalno radi političko Sarajevo i to nikada neće biti prihvaćeno u Srpskoj", naglasio je Dodik.

Podsetimo, Komšić je izjavio da je politika etničkih razgraničenja i etničkog čišćenja putem razmjene teritorija, odnosno zagovaranje te vrste politike, izvor destabilizacije zapadnog Balkana, ali i povratak na retrogradne politike i ideologije životnog prostora nacija.

"Neće biti nikakvih razgovora ni promišljanja o teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH, niti će bilo ko svoje gubitke kompenzirati na BiH", rekao je Komšić.

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve