Vesti
29.04.2019. 20:28
Srna / N1

Predsedvajući Predsedništva

Dodik: Politički predstavnici Sarajeva da javnu kažu da je Kosovo srpska pokrajina

milorad-dodik-nemanja-jovanovic-2.jpg

Predsedvajući Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je predstavnike političkog Sarajeva da, ako su zaista za poštivanje granica na Balkanu, javno

Predsedvajući Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je predstavnike političkog Sarajeva da, ako su zaista za poštivanje granica na Balkanu, javno kažu da je Kosovo južna srpska pokrajina i da poštuju teritorijalni integritet Srbije.

"Na taj način smirili bi duhove u BiH. Javna je tajna da bi oni koliko sutra priznali nezavisnost Kosova da im na tom putu ne stoji veto iz Republike Srpske. O kakvoj onda principijelnoj politici očuvanja granica i stabilnosti u regionu govore", rekao je Dodik, komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da nema nikakve analogije između BiH i Kosova.

Dodik je istakao da je politika dvostrukih standarda izvor destabilizacije regiona, bilo da dolazi od evropskih političkih elita ili političkih elita iz Federacije BiH.

"Zalagati se za suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije jeste ono što stalno radi političko Sarajevo i to nikada neće biti prihvaćeno u Srpskoj", naglasio je Dodik.

Podsetimo, Komšić je izjavio da je politika etničkih razgraničenja i etničkog čišćenja putem razmjene teritorija, odnosno zagovaranje te vrste politike, izvor destabilizacije zapadnog Balkana, ali i povratak na retrogradne politike i ideologije životnog prostora nacija.

"Neće biti nikakvih razgovora ni promišljanja o teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH, niti će bilo ko svoje gubitke kompenzirati na BiH", rekao je Komšić.

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve