Vesti
02.04.2024. 17:12
Beta

Milorad Dodik

"RS odbacuje predlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici"

Dodik
Izvor: EPA / FEHIM DEMIR

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da RS odbacuje predlog Rezolucije o genocidu o Srebrenici, koji će, kako se očekuje, BiH predložiti na Generalnoh skupštini Ujedinjenih nacija.

Dodik je najavio da će Skupština RS usvojiti izveštaj o tome da u Srebrenici nije bilo genocida i rekao da iza predložene rezolucije stoje "Britanci, zajedno s mislimanima".

"Uporno pokušavaju da satanizuju samo RS i jedan narod. Ako dođe do usvajanja Rezolucije, ona za nas neće biti obavezujuća, već će biti obavezujuće odluke Narodne skupštine RS" - rekao je on posle sastanka vladajuće koalicije u RS.
 

Dodik je rekao da visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit i "muslimani Bošnjaci mrze RS i žele da je unište" i da je rešenje da se povuku sve odluke koje je Šmit nametnuo.

Ponovio je da je pre nekoliko dana Skupština RS odlučila se pokrene inicijativa da Šmitove odluke povuče Parlament BiH, a ako se to ne desi, srpski predstavnici će se povući iz odlučivanja u institucijama na državnom nivou.

Najavio je da će u tom slučaju biti donet Izborni zakon RS po kojem bi sledeće lokalne izbore na teritoriji tog entiteta BIH sporvela Republička izborna komisija RS.

Predsednik Skupštine RS i Ujedinjene Srpske (US) Nenad Stevandić je rekao da "ne postoji pukotina u vladajućoj koaliciji i da RS "hvata sve više kontakata na međunarodnoj sceni", kao i da neće proći pokušaji međunarodne zajednice da se vlasti RS uplaše sankcijama, pritiscima i pretnjama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
13°C
25.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve