Vesti
20.05.2022. 09:15
Beta

Dokle?

Dojave o bombama u Nišu, Novom Sadu...

učionica, škola
Izvor: ANA-MPA / VASILIS PSOMAS

Veći broj škola u Nišu dobio je mejlove sa dojavom o postavljenoj bombi, rekli su za agenciju Beta u Policijskoj upravi u Nišu.

"Učenici su evakuisani ili nisu ni ulazili u škole, pošto su mejlovi stigli rano ujutru. U svim školama radiće se kontradiverzioni pregled", rekli su u policiji. 

Tačan broj škola koje su dobile dojavu o postavljenoj bombi u policiji nisu želeli da preciziraju, jer, kako su kazali, još im se zaposleni sukcesivno javljaju. 

Prema nezvaničnim informacijama, među školama koje su dobile mejl sa upozorenjem nalaze se osnovne škole "Učitelj Tasa, "Čegar", "Mika Antić", "Bubanjski heroji", "Dušan Radović" i "Vožd Karađorđe".

Takođe, u veliki broj škola u Novom Sadu i Južnobačkom okrugu je takođe stigla dojava o bombi, a roditelji su dobili obaveštenje neposredno pred početak nastave da deca ne dolaze u školu.

"Molim vas javite vašim odeljenjima da ne dovode decu u prvu smenu, prijavljeno je da je postavljena bomba. Niko ne sme da udje u skolu, za sada", glasi poruka koju su roditelji jutros dobili od direktora jedne novosadske škole.

Radio-televizija Vojvodine je saopštila da su svi direktori osnovnih škola na teritoriji Južnobačkog okruga mejlom dobili dojavu, te će policija pregledati zgrade.

Srednje škole nisu dobile dojavu.

Dojave su stigle na mejl osnovnih škola u Magliću, Kulpinu i Bačkom Petrovcu, prenosi "Storyteller". Sve škole postupaju prema sigurnosnim procedurama, a učenici neće ovog petka ići a nastavu uz tim školama.

Više osnovnih škola u Pirotskom okrugu je u petak ujutru oko 7 časova dobilo mejlom dojave o podmetnutim bombama u školskim zgradama, potvrđeno je iz Policijske uprave Pirot. 

Prema informacijama iz policije, neki đaci nisu ni dolazili u školu, oni koji su bili u obrazovnim ustanovama su evakuisani, kao i zaposleni u školama.

"Ekipe su na terenu, rade se kontradiverzioni pregledi", naveli su iz Policijske uprave Pirot.

Prema informacijama pojedinih direktora osnovnih škola u Pirotu učenici nisu dolazili na nastavu u prvoj smeni.

Nastava u prepodnevnoj smeni odvijaće se onlajn, a u zavisnosti od procene policije videće se kako će se odvijati nastava u popodnevnoj smeni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dojave o bombama: Bezbednost đaka nije ugrožena
škola, đaci

Sekretar za obrazovanje

19.05.2022. 15:05

Dojave o bombama: Bezbednost đaka nije ugrožena

Sve osnovne škole u Beogradu koje su dobile dojavu o podmetnutoj bombi su pregledane i sada rade normalno, izjavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve