DOK NE PROĐE KRIZA: Za sve migrante važi 24-satni karantin

DOK NE PROĐE KRIZA: Za sve migrante važi 24-satni karantin

FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / DUSKA STEFANOVIC / an


Ministar odbrane i šef Radne grupe za migracije Aleksandar Vulin obišao je danas Prihvatni centar u Obrenovcu, gde su prošireni kapaciteti za smeštaj migranata i istakao da Vojska Srbije obezbeđuje sve migrantske kampove i vodi računa da ih niko ne napusti.

Vulin je podsetio da je za sve migrante u Srbiji uspostavljen 24-časovni karantin dok ne prođe opasnost od koronavirusa.

Novi objekat u Prihvatnom centru u Obrenovcu donacija je preduzeća “Millennium Team”, a ministar Vulin je zahvalio toj firmi što je u ovim teškim vremenima našlo načina da pomogne, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“I zahvaljujući ovakvim donacijama, mi smo u stanju da to uradimo humano, bezbedno, ali svakako na prvom mestu vodeći računa o tome da građani Srbije nikada i ni na koji način ne budu ugroženi”, rekao je Vulin.

On je naveo da je smeštaj u Obrenovcu pomoć migrantima, ali i građanima Srbije.

“Da oni nisu smešteni ovde, da nisu smešteni u našoj kasarni, da nemaju odgovarajuće uslove koje im je obezbedio ”Millennium Team” oni bi danas bili ovde na ulicama naših gradova, oni bi danas negde predstavljali bezbednosni i zdravstveni rizik za svakoga od naših građana”, rekao je Vulin.

FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / DUSKA STEFANOVIC / an

FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / DUSKA STEFANOVIC / an

Na taj način im se omogućava da nesmetano provode svoje vreme, ali i da mi budemo na svaki način zaštićeni i da ni jedan građanin Srbije ne bude zdravstveno ili bezbednosno ugrožen, istakao je ministar.

Ministar odbrane je zahvalio svim onim preduzećima koja prepoznaju da je sada trenutak kada treba pomoći.

“Sada nam je potrebna pomoć, neće nam biti potrebna pomoć kada sve ovo prođe. Zaista sam zahvalan preduzeću ”Millennium Team” zbog toga što se našlo ovde i što su došli da pomognu Ministarstvu odbrane, Komesarijatu za izbeglice, svojoj zemlji, svojim građanima, time što nam je omogućio da obezbedimo adekvatan smeštaj za migrante”, naglasio je ministar Vulin.

Govoreći o donaciji, generalni direktor preduzeća “Millennium Team” Stojan Vujko istakao je da donacija Vojsci Srbije predstavlja za njih zadovoljstvo i čast što ta kompanija tokom pandemije može da pomogne državi na bilo koji način.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izrazio je iskrenu zahvalanost ministru Vulinu za svu podršku koju godinama pruža Komesarijatu za izbeglice i migracije, kao i Vojsci Srbije koja se, kako kaže, dobro snašla u poslovima obezbeđenja migrantskih centara.

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ DARIMIR BANDA

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ DARIMIR BANDA

“Mnogo sam srećan zbog činjenice što od 8.800 ljudi, koliko ih u ovom momentu imamo u centrima, za sada niko ne pokazuje nikakve simptome i što nemamo nikakav problem. To je pokazatelj svih onih mera koje smo krenuli da preduzimamo od kraja februara. Mi smo se praktično prvi u Srbiji izolovali”, poručuje Cucić i dodaje da u nekim od migrantskih centara izolacija traje već 32, a negde 46 dana.

Govoreći o novom objektu, Cucić je istakao da će mnogo značiti, jer Komesarijat za izbeglice i migracije trenutno radi u vrlo specifičnim uslovima u kojima se rekonstruiše 11 od 15 objekata.

Povezane vesti – SA 70 KREVETA Vulin: Za šest dana nova bolnica na Karaburmi

Tokom današnjeg obilaska Prihvatnog centra u Obrenovcu, ministar Vulin razgovarao je i sa pripadnicima Vojske Srbije koji obezbeđuju taj centar.

Kako je istakao komandir snaga za obezbeđenje Prihvatnog centra Obrenovac major Rade Lukić, taj centar 24 časa obezbeđuju pripadnici Vojne policije.

“Kontrolišemo ulazak-izlazak ljudi u Prihvatni centar Obrenovac i pružamo pomoć Komesarijatu za izbeglice i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Naglasio bih da do sada nismo imali nikakvih problema i da sa njima imamo odličnu saradnju”, rekao je major Lukić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar