Vesti
16.07.2023. 17:00
Beta

Prognoza

Dokle će nam biti OVOLIKO vruće...

vrućina, rashlađivanje
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će u ponedeljak biti sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod uz upozorenje na visoke temperature do srede, koje lokalno mogu ići i do 40 stepeni.

Duvaće slab, zapadni vetar, najniža temperatura će se kretati od 19 stepeni do 24, a najviša od 37 do 40 stepeni.

U Beogradu će u ponedeljak biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab, zapadni vetar. Najniža temperatura će se kretati od 21 stepen do 24, a najviša oko 39 stepeni.

U Srbiji će u utorak i sredu biti veoma toplo i u većini mesta pretežno sunčano. Uz lokalni razvoj oblačnosti u utorak su u brdsko-planinskim predelima mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U sredu posle podne, a naročito uveče i tokom noći, u severnoj i delu zapadne i centralne Srbije će biti promenljivo s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji ponegde mogu biti izraženiji, a postojaće i uslovi za nepogode: grad i jak i olujni vetar.

U četvrtak će biti promenljivo i malo svežije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i ređu pojavu kratkotrajne kiše ili pljuskova s grmljavinom.

Od petka će biti pretežno sunčano, a uglavnom na severu zemlje se uz više promenljive oblačnosti ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako prepoznati toplotni udar
vrućina

Simptomi i lečenje

13.07.2023. 04:25

Kako prepoznati toplotni udar

Pri rekordno visokim temperaturama, sa kojima se suočavamo ovih dana, opasnost od toplotnog udara je sasvim realna. Zato je važno znati na koji način od toga možemo da se sačuvamo i kako da prepoznamo simptome.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve