Vesti
02.02.2022. 18:25

Tuzilastvo

"Ðoković nije koristio lažni PCR test"

Novak Đoković, 30. 1. 2022.
Izvor: ANSA / Alessandro Di Marco

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, odbacilo je krivičnu prijavu potpisnika "Budimir Grom" u kojoj se navodi da su nepoznata lica sačinila falsifikovanu ispravu – PCR potvrde, koje je kasnije upotrebio Novak Ðoković za izuzeće od vakcinacije pri ulasku u Australiju, kao i prilikom izjavljivanja žalbe na odluku o ukidanju vize.

Prijava je tužilaštvu bila podneta 12. januara elektronskim putem protiv NN lica zbog izvršenja krivičnog dela Falsifikovanje isprave, saopštilo je Tužilaštvo.

Tužilaštvo je izvršilo neophodne provere, u kom cilju je upućen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu zdravlja Republike Srbije radi provere tačnosti podataka, odnosno navoda iz krivične prijave.

Tužilaštvo je u sredu obavešteno od strane Ministarstva zdravlja da je inspekcijskim nadzorom u ustanovama iz Plana mreže utvrđeno da su potvrde o rezultatu testiranja na virus SARS-CoV-2 na koje se ukazuje u krivičnoj prijavi, autentične.

"Uvidom u elektronsku bazu podataka prilikom nadzora o izvršenim testiranjima na prisustvo virusa Covid 19 za lice Novak Đoković utvrđeno da je on više puta testiran i da su i potvrde o rezultatu testiranja od dana 16.12.2021. godine i od dana 22.12.2022. godine validne", precizira tužialštvo.

Nakon prikupljenih podataka tužilaštvo je rešenjem odbacilo krivičnu prijavu, obzirom da prijavljeno delo nije krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li se sećate kada je Nadal poslednji put osvojii set protiv Novaka?
Nadal, Novak, 30. 1. 2022.

Ima ko se seća...

30.01.2022. 18:28

Da li se sećate kada je Nadal poslednji put osvojii set protiv Novaka?

"Danas je tačno 3064 dana otkako je Nadal poslednji put osvojio SET protiv Novaka na tvrdoj podlozi bilo gde na svetu", objavio je na svom Instagram profilu sportski bloger Strahinja Ćalović.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve