Vesti
10.02.2023. 09:26
Beta

Najavio Mirsad Đerlek

Doktori u Srbiji će uskoro biti plaćeni na osnovu toga koliko rade

Lekari
Izvor: Shutterstock

Za oko dve nedelje biće završen pravilnik po kojem će se tačno znati koliko koji lekar mora da obavi pregleda ili operacija, na osnovu čega će moći da primi platu.

Kako piše današnja Politika, to znači da će "beli mantili" imati norme koje će morati da ispune, ukoliko žele da dobiju zaradu u državnoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj rade.

Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je za da je pre dva meseca urađena analiza i utvrđeno da lekar koji izvrši tri operacije mesečno dobija istu platu kao onaj koji obavi 20 intervencija, što je nedopustivo.

"Želimo da se doktori plaćaju onoliko koliko rade", rekao je Đerlek, navodeći da će se u svim granama medicine napraviti podela po težini rada i da će se uvesti bodovanje i koeficijent, na osnovu čega će se obračunavati plata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Za nizak obuhvat vakcinacije MMR vakcinom krivi i lekari"
vakcine

Dragan Delić

05.01.2023. 09:30

"Za nizak obuhvat vakcinacije MMR vakcinom krivi i lekari"

Infektolog Dragan Delić ocenio je danas da za činjenicu da je u prvih devet meseci 2022. godine vakcinom protiv morbila, zaušaka i rubele (MMR) vakcinisano 58,4 odsto dece u Srbiji nisu krive samo društvene mreže, već i lekari.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve