Vesti
03.08.2021. 14:52

Zaštitnik građana

Dom u Veterniku: Nenajavljena poseta "s vrha"

deca, dete
Izvor: Shutterstock

Zaštitnik građana bio je u nedelju, 1. avgusta, u nenajavljenoj kontrolnoj poseti Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je sa saradnicima i lekarom sudske medicine Ðorđem Alempijevićem, izvršio detaljnu kontrolu uslova u kojima borave korisnici tog doma, saopšteno je nakon posete. 

"Obišli smo ustanovu i proveravali uslove smeštaja, režim zdravstvene zaštite i dnevnih aktivnosti, razgovarali smo sa zaposlenima, kao i sa korisnicima doma o načinu ostvarivanja njihovih prava. Takođe, izvršili smo uvid u relevantnu medicinsku dokumentaciju“, naveo je Pašalić.

Deca neke dece

Najmlađe majke u istoriji

Mlada majka

Najmlađe majke u istoriji

14.05.2021. 09:40

Deca neke dece

Dodao je da iako je poseta bila nenajavljena, prisutno osoblje postupalo je profesionalno i pružalo je maksimalnu saradnju timu Zaštitnika građana u obavljanju kontrole rada ustanove i uslova smeštaja korisnika.

Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku postoji gotovo 50 godina, a danas u njemu boravi skoro 500 korisnika.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dečak pešači 321 km ne bi li "spasio svet"
noge, hodanje, dete

Džud ima samo 11 godina

26.07.2021. 19:05

Dečak pešači 321 km ne bi li "spasio svet"

Jedanaestogodišnji dečak Džud krenuo je peške od svog doma u Jorkširu, sa namerom da pređe 321 kilometar i utiče na svest javnosti o klimatskim promenama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
26.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve