Vesti
22.06.2022. 12:22

Vučić, Rama, Kovačevski

Doneta odluka u vezi sa odlaskom u Brisel

Brisel
Izvor: Shutterstock

Predsednika Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Albanije Edi Rama i predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Dimitri Kovačevski, razmotrili su okolnosti u vezi sa učešćem na predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u Briselu 23. juna 2022. godine.

Nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, lideri tri zemlje doneli su odluku o zajedničkom odlasku na samit, pri čemu su usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

"Imajući u vidu da Republika Srbija, Republika Albanija i Republika Severna Makedonija dosledno zastupaju interese svojih građana i celog regiona Zapadnog Balkana na svim relevantnim međunarodnim forumima, odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama", piše u saopštenju i dodaje se: 

"Svesni smo da teme o kojima ćemo razgovarati na samitu neće biti lake, ali će naše učešće još jednom pokazati i potvrditi posvećenost evropskom putu Srbije, Albanije i Severne Makedonije. Takođe, dogovoreno je da na sastancima u Briselu nastavimo da se borimo za dijalog kao glavni i jedini ispravan model za rešavanje svih otvorenih pitanja, uz ulaganje napora za jačanje međusobnog poverenja i intenziviranje komunikacije sa zvaničnicima Unije, sve u cilju nastavka borbe za što bolji život svih naših građana".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve