Vesti
03.03.2024. 11:22
Beta

Dragan Đilas

"Na nove beogradske izbore izaći u formi saveza svih koji su za promene"

1
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas oglasio se nakon što je i definitivno potvrđeno da će se održati novi izbori u Beogradu.

On je izjavio da na nove beogradske izbore treba izaći u formi saveza svih koji su za promene.

Po njegovom mišljenju, savez bi činile sve stranke koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije "NADA", kao i sve druge stranke koje su sigurno opozicija aktuelnom režimu.

Đilas je u pisanoj izjavi kazao da je uslov za izlazak na izbore da se počne sa primenom preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), posebno kada je birački spisak u pitanju.

Dodao je da bi u okviru tog saveza posebno mesto trebalo da zauzmu ugledne javne ličnosti čiji bi angažman bio u skladu sa onim što je tim ljudima koji se ne bave politkom, ali se bore za bolju Srbiju, prihvatljivo.

"Na taj način bi na dan izbora u stvari imali referendum na kome bi se svi Beograđani, ali samo Beograđani, izjasnili da li su ili nisu za to da njihovim gradom i dalje upravljaju predsednik privremenog organa Beogada Aleksandar Šapić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić", dodao je on.

Kako je kazao, "imajući u vidu da je uprkos krađi opozicija pobedila 17. decembra", kao i snagu takvog okupljanja, apsolutno je siguran da takav referendum može da ima samo jedan rezultat.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
22.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve