Vesti
09.06.2019. 14:49
R.E./Tanjug

DRECUN: NATO agresija nad Srbijom zbog KiM još traje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, ocenio je danas, povodom 20. godišnjice potpisivanja Kumanovskog sporazuma, da agresija NATO nad Srbijom zbog Kosova i Metohije nije završena i da neće biti završena dok god se ne reši status KiM.

"Borba i dalje traje. Albanci žele punu nezavisnost naše južne pokrajine i mi se sa tim apsolutno nećemo složiti. Pokušavamo da dođemo do nekog kompromisnog rešenja", rekao je Drecun u emisiji "Sedmica" Radio Beograda 1.

Prema njegovim rečima, ono što je ključna stvar je to da je Kumanovskim sporazumom uspostavljena kopnena i vazdušna zona bezbednosti.

Povezane vesti - INTERVJU SVETOZAR MARJANOVIĆ: Manje je zlo izgubiti deo teritorije nego celu državu...

Nebojša Vujović, diplomata i učesnik pregovora, naglasio je da je Rezolucija 1244, koja je doneta nakon potpisivanja Kumanovskog sporazuma, naša "tapija nad zemljištem".

On je naveo da onaj ko kaže da je Rezolucija 1244 pretočeni deo Kumanovskog sporazuma i da nije dobra, treba da uzme Platona u ruke i da pročita šta je država, pravo, politika.

"Rezolucija 1244 je naša tapija nad zemljištem. Kad dođe siledžija, pa vas izbaci iz kuće i kaže: ''Ja sam jači od tebe, skloni se'', vi ćete se skloniti jer će vas ponovo tući. Međutim, u katastru vi ste i dalje vlasnik svoje imovine. E, to je Rezolucija 1244", istakao je Vujović.

Iz ove prespektive, kaže on, Kumanovski sporazum i Rezolucija 1244 su jedino svetlo na kraju tunela.

"Svako ko je danas ovlašćen da donosi visoke državne odluke, pogrešio bi ako bi napravio presedan, jer istorija pamti", zaključio je Vujović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
09.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve