Drecun: Priština u strahu od Specijalnog tužilaštva, odgovoriti na laži

Drecun: Priština u strahu od Specijalnog tužilaštva, odgovoriti na laži


Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da je Priština veoma uznemirena pozivima Specijalog tužilaštva usmerenim prema ključnim ličnostima OVK i pokušava da to gurne u drugi plan najavom da će doneti razoluciju o navodnom genocidu koji je Srbija počinila na Kosovu.

“Oni žele da kažu da su žrtve i da im ne treba suditi već nekom drugom”, rekao je Drecun, gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS.

Prema njegovim rečima, očekuje se podizanje optužnica i “očigledno je da su oni – poput Kadri Veselija, Tačija, Haradinaja i drugih, koji sprovode ovu progandnu kampanju, ti koji mogu da se nađu na njima za najgore zločine”.

Drecun je rekao i da Priština pokušava da onemogući nastavak dijaloga sa Beogradom i da je pokušala da u Americi organizuje “predstavljanje navodnih srskih zločina”, ali da to nije bilo “zapaženo”, jer se vidi da je “zasnovano na lažima i propagandi”, ali da Srbija kao država mora na to da odgovori.

On će, kao predsedavajući Radnom grupom za prikupljanje činjenicama o zločinima na Kosovu, pozvati predstavnike srpskog kokusa u Americi da, ako je moguće, organizuju da predstavi svoja saznanja o zločinima OVK.

“Mi na poteze Prištine moramo da odgovorimo brojnim činjenicama koje imamo i predstavimo ih Ujedinjenim nacijama, institucijama Evropske unije i prijateljskim zemljama i tako pariramo lažnoj slici koju pokušava da stvori Priština”, rekao je Drecun.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar