Vesti
04.08.2019. 12:54
Tanjug

Drecun: Uskoro primopredaja tela iz masovne grobnice "Bunker"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da će uskoro biti obavljena primopredaja tela iz masovne gorbnice - "Bunker" i dodao da kod Ðakovice postoje još tri slične.

"Nadam se, ako se te tri masovne grobnice otkopaju da će biti novih dokaza protiv (kosovskog premijera u ostavci, bivšeg komandata OVK) Ramuša Haradinaja", rekao je Drecun za TV Pink i dodao da ipak nije dovoljno nadati se već da je potrebna snažna međunarodna kampanja da se ne odustane od podizanja optužnice protiv Haradinaja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Ramuš i Daut Hardinaj

Nakon primopredaje tela moći će da se govori o imenima i prezimenima žrtava, rekao je Drecuni i dodao da nema sumnje da je to područje bilo pod direktnim uticajem Ramuša Haradinaja i njegovog brata Dauta.

Povezane vesti – TRGOVINA ORGANIMA Haradinaj: Lično me obavestite kada zarove Srbe

"''Bunker'' je gorbnica u kojoj su završili Srbi ubijeni na najsuroviji i najbestijalniji način, koji su mučeni do besvesti, među njima su i tri deteta", kazao je Drecun i dodao da su tela zatrpavana i uginulim psima kako bi se prikrili dokazi.

Drecun je podsetio i da se Haradinaj hvalio time da se ribe u Radonjićkom jezeru hrane ljudskim telima i dodao da smatra da Haradinaj ne bi bio heroj kada bi prištinski mediji opisivali zločine koje je počinio. U masovnoj grobinici "Bunker" pronađeni su posmrtni ostaci desetak Srba.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve