Vesti
17.09.2019. 12:06
Tanjug

DRUGI DAN BLOKADE: Rektorki onemogućen ulaz, pred zgradom Lutovac, Obradović

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović nije jutros mogla da uđe u zgradu Rektorata, jer joj to nije dozvolila grupa od petnaestak studenata iz udruženja "1 od 5 miliona", koja od petka drži zgradu Rektorata blokiranom.

Pred zgradom rektorata jutros su se pojavili i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i lider Dveri Boško Obradović, a Lutovac kaže da su došli "kao građani".

''''Ovde sam kao građanin i naučnik, da se solidarišem sa studentima i podržim ih u njihovim zahtevima za koje smatram da su usmereni ka zaštiti autonomije univerziteta'''', rekao je Lutovac i dodao da će dolaziti pred rektorat kad god bude mogao.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Lutovac je rekao da nije ulazio u zgradu, ali da nije ni razgovarao sa rektorkom.

''''Ne želim da rektorka moje prisustvo oseti kao bilo kakav pritisak. Ovde sam kao građanin koji simbolički želi da podrži studente i to da svako treba da radi svoj posao kako treba'''', kazao je lider DS.

Povezane vesti - BEZ SMENE MALOG Brnabić: Ne pristajem na ultimatum, to nije vladavina prava

On kaže da se Boško Obradović, kojeg novinari nisu zatekli, pojavio ranije i kratko zadržao pred zgradom.

U zgradu Rektorata je, kako je preneo RTS, jutros na kratko ušao samo student prorektor, ali je bez dogovora o deblokati brzo izašao.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Zaposleni u rektoratu su najavili da će pred Rektorat dolaziti svako jutro kako bi, kažu, uspostavili komunikaciju sa studentima koji su blokirali ovu instituciju.

Povezane vesti - BLOKIRALI ZGRADU: Studenti oduzeli ključeve Rektorata, zaposleni ispred zgrade

Rektorski kolegijum saopštio je u ponedeljak da je ulaz zaposlenima u Rektorat onemogućen, čime je ugroženo pravo na rad 70-ak zaposlenih, ali i normalno funkcionisanje Univerziteta u Beogradu, koji ima više od 100.000 studenata i preko pet hiljada nastavnika".

Iako je došlo do radikalizacije aktivnosti studenata koji borave u Zdanju, Rektorski kolegijum je spreman da dalje razgovara o temama koje su u nadležnosti Univerziteta u Beogradu, navedeno je u jučerašnjem saopštenju Rektorskog kolegijuma.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
4°C
27.11.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve