Vesti
14.04.2019. 16:04
R.E./RTS/Foto:shutterstock

DRŽAVNA KOMEMORACIJA U JASENOVCU: Kolinda se nije pojavila

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

 

U znak sećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac, kao i preživele zatvorenice i zatvorenike logora, održana je državna komemoracija u spomen-području Jasenovac.

Komemoraciji su pored ostalih prisustvovali predsednik sabora Gordan Jandroković i predsednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović nije prisustvovala današnjoj komemoraciji, već je nastavila svoju tradiciju, pa je u subotu, dan uoči službene komemoracije, posetila spomen-područje Jasenovac.

U ime predsednice, današnjoj službenoj komemoraciji s predstavnicima vlade i Hrvatskog sabora prisustvovala je šefica njenog kabineta Anamarija Kirinić.

U jasenovačkom spomen-parku u petak je održana komemoracija u znak sećanja na proboj jasenovačkih logoraša.

Predsednik Koordinacije židovskih opština Ognjen Kraus naveo je da se suprotstavlja reviziji istorije u Hrvatskoj koja se nastavlja.

Kraus je naglasio da nikada nisu izjednačavali hrvatski narod sa NDH i ustaštvom, ali kako nikada neće prihvatiti da su žrtve Jasenovca, Blajburškog polja, Tezna i Macelja isto.

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

[wc_posts author="" author_name="" p="" post__in="" order="DESC" orderby="date" post_status="publish" post_type="post" posts_per_page="4" taxonomy="" field="slug" terms="" title="yes" meta_all="yes" meta_author="no" meta_date="no" date_format="M j, Y" meta_comments="no" thumbnail="yes" content="no" paging="no" size="wccarousel" filtering="yes" columns="4" gutter_space="20" heading_type="h4" layout="grid" template="box" excerpt_length="15"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
22.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve