“DUG RAZGOVOR SA ĐUKANOVIĆEM” Vučić: Nije moguće postići zajednički stav

“DUG RAZGOVOR SA ĐUKANOVIĆEM” Vučić: Nije moguće postići zajednički stav

PREDSEDNISTVO SRBIJE


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Jerusalimu sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem o, kako je izjavio za “Blic”, o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o verskim slobodama, ali i većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Predsednik je sa Ðukanovićem razgovarao, kako je izjavio za Blic, o položaju srpskog naroda i zakonu o slobodi veroispovesti.

On je preneo da su njihova stanovišta i pozicije veoma udaljene, i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav.

Dodao je da je razgovor bio dug, težak i kompeksan.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

“Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja”, rekao je Vučić. Dodao je da su tema bile i evrointegracije.

Povezane vesti – “PODGORICA DA SE DOZOVE PAMETI” Irinej: Nisam očekivao da će usvojiti zakon

“Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu”, rekao je Vučić.

Predsednik je sa Ðukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsednik Iraela priredio za više desetina šefova država i vlada uoči obeležavanja 75. godišnjice oslobodejnja koncentracionog logora Aušvic.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar