Vesti
20.02.2020. 14:29
Tanjug

ĐUKANOVIĆ: Nema razloga za izmenu i povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti

w_54266635.jpg
Izvor: EPA / BORIS PEJOVIC

Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmenu ni za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, rekao je predsednik Crne Gore, Milo Ðukanović i dodao da je protivljenje tom aktu zapravo poslednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vek.

"Nisam čuo ni jedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji SPC ponavlja ''narod je na ulicama''. To neće ni na koji način sprečiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama", rekao je lider DPS i šef crnogorske države, preneo je portal RTCG.

Ponovio je da je taj zakon dugo i temeljno pripreman i da ne postoji ni jedan, kako je kazao, objektivan razlog ni za njegovu izmenu ni za njegovo povlačenje, a vlast svakako i dalje ostaje otvorena za dijalog.

 EPA-EFE/BORIS PEJOVIC EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Analizirajući aktuelnu političku situaciju, Ðukanović je rekao da država Crna Gora usvajanjem i prijenom Zakona o slobodi veroispovesti brani svoj građanski koncept.

Povezane vesti - ĐUKANOVIĆ: Objavićemo ko se brutalno obračunava sa Crnom Gorom

"Najveći posao i odgovornost svakako jeste na vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj deo posla, bilo da je reč o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama", zaključio je Ðukanović na sinoćnoj sednici Glavnog odbora DPS, preneo je portal RTCG.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
03.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve