Vesti
13.02.2020. 18:42
Tanjug

"ĐUKANOVIĆ SE PREIGRAO" Dačić: Tako je to kad udarite na nečiji identitet

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se crnogorski predsednik Milo Đukanović "preigrao" donošenjem Zakona o slobodi veroispovesti, kao i da će u litijama biti još više ljudi ako ih budu više napadali.

Đukanović nije shvatio kolika je snaga, kao odgovor, ako na nešto udarite što nije samo politika već predstavlja nečiji identitet, nešto što je u genetskom kodu, što su svetinje", rekao je Dačić za televiziju Hepi.

Prema njegovim rečima, Đukanović je "napravio veliku grešku i preračunao se" jer je verovao onima koji smatraju da je sve u istraživanju javnog mnjenja i u kampanjama.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Dačić je podsetio da u Crnoj Gori uskoro predstoje izbori, tako da se krenulo u mobilisanje svih koji su za crnogorsku nezavisnost, a smatraju da im nešto srpsko u tome smeta.

"Znam ljude koji su bili visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista, a sad su glavni u litijama", rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je najveći ustupak koji Srbija može da napravi prema Kosovu kompromis, a povodom informacija da bi još jedna država trebalo da povuče priznanje Kosova, naveo da se radi na tome.

Pročitajte još: Dodik - Srbi su napadnuti svuda gde žive

"Mi radimo na tome, ali ne objavljujemo unapred. Ako kažemo to se sigurno neće desiti jer će oni (Priština) odmah da odu tamo", rekao je Dačić za TV Hepi.

Dačić je dodao da je predsednika Srbije pre neki dan pitao da li nastavljaju dalje sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova i da mu je predsednik rekao da se nastavlja dalje.

Prema njegovim rečima, Priština traži "tante za kukuriku", jer traži prestanak povlačenje priznanja, da bi zauzvrat povukla takse na srpsku robu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

On je rekao da će biti potrebno vreme od potpisivanja do realizacije sporazuma o avioliniji Beograd - Priština, istakavši da je taj sporazum pozitivan i da ga Beograd podržava, jer misli da bi to moglo da ima pozitivan efekat.

Za premijera Kosova Aljbina Kurtija Dačić je rekao da želi "veliku Albaniju" i da je "privremeni predsednik Vlade Kosova".

Dačić je dodao da Albanija istovremeno radi na brisanju granice sa Kosovom, ali da zbog toga trpe kritiku, dok istovremeno rade i na "mini šengenu" sa Srbijom zbog čega dobijaju pohvale i istakao da "mini šengen" znači brisanje granica.

Upitan da li će biti pritisaka da Srbija prizna nezavisnost Kosova, Dačić je istakao da je nerealno ako to neko očekuje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve