Vesti
29.08.2019. 11:13
R.E./Tanjug

ĐURIĆ: Jedinstveno izaći na izbore na Kosovu i Metohiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbi u južnoj srpskoj pokrajini treba da nastupe složno i jedinstveno, okupe se oko Srpske liste i izađu na predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je za RTS naveo da će se odluka o izlasku na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji zajednički doneti, a da je Srpska lista značajan instrument za ostvarivanje prava Srba na Kosovu i Metohiji.

"Strahovito je značajno za Srbe na KiM da monolitno i jedinstveno nastupimo prema Albancima i prema svima drugima, i zbog toga je Srpska lista značajan instrument države Srbije, Beograda u saradnji, komunikaciji i borbi za ostvarivanje naših interesa na KiM", objasnio je Đurić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Dodaje da su izbori prilika za Srbe da osiguraju čvrstu poziciju na KiM.

"Da sprečimo scenario koji bi mnogi želeli da vide u Prištini, a to je da Srbi budu u više kolona, da budu podeljeni. Po njihovim propisima dovoljno je da samo jedan poslanik bude iz neke grupacije koju su oni proturili kao srpsku i da onda i u Vladu i na sve druge pozicije imenuju ne ljude koje će sarađivati i delovati u sklopu politike države Srbije i sarađivati sa Beogradom, nego da to budu ljudi koji su u funkciji Ramuša Haradinaja, Hašima Tacija i svih ostalih", navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pročitajte još - Koha: Izborna kampanja na Kosovu počinje 25. septembra

Dodaje da će se odluka o izlasku na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji zajednički doneti.

"Mi kao i uvek odluku o izlasku na izbore donosimo zajednicki i smatram da Srbi treba da snažno budu okupljeni oko Srpske liste i o tome ćemo detaljnije govoriti narednih dana, ali vec sada želim da svim našim sugrašanima na KiM pre svega poručim da će njihova država biti uz njih, da ćemo nastaviti da ih podržavamo i materijalno, da ćemo nastaviti da ulažemo", navodi Đuric.

Dodaje da se u sklopu programa predsednika Vucica i Vlade realizuje 347 projekata podrške Srbima na KiM.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light snow
0°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve