ĐURIĆ: Kurti zatvara vrata budućnosti za Srbe i Albance

ĐURIĆ: Kurti zatvara vrata budućnosti za Srbe i Albance

Tanjug


Revizionizam Aljbina Kurtija u odnosu na postignute sporazume, zajedno s njegovim protivljenjem kompromisu koji bi otvorio vrata budućnosti za Srbe i Albance, sahranjuju šanse za normalizaciju odnosa, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Ðurić je, komentarišući zahtev Aljbina Kurtija, kandidata za kosovskog preimijera, i njegovog Pokreta Samoopredeljenja da trideset i tri sporazuma postignutih između Kosova i Srbije budu preispitani, rekao da Kurti ne zna čak ni koliko sporazuma je postignuto.

MARKO DJURIC

“Kurti bi morao bi zna da, zajedno sa drugim separatističkim liderima, 2.377 dana, 389 nedelja, 78 meseci, šet i po godina Priština laže ceo svet vezano za formalno pravno preuzetu obavezu da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO)”, naglasio je Ðurić.

Povezane vesti – “ZSO JE MRTVA” Kurti: Dijalog sa Srbijom vodiću ja, ne Tači

On je istakao da Kurti laže albanski narod i međunarodnu zajednicu i EU, koja bi, kako navodi, morala konačno da se izjasni da li njena reč ima ikakvu težinu i da li dogovori koji su postizani uz njene garancije imaju ikakvu vrednost.

“Poništavanjem briselskih dogovora i novim pritiscima na Srbe koje najavljuje, Kurti okreće točak istorije unazad i treba da bude svestan odgovornosti i mogućih posledica takvog ponašanja”, zaključio je Ðurić

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar