ĐURIĆ: Nijedan pedalj Srbije nikada neće biti deo Albanije

ĐURIĆ: Nijedan pedalj Srbije nikada neće biti deo Albanije


Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da ni Kosovo i Metohija, ni bilo koji drugi pedalj Srbije, nikada neće biti deo Albanije, jer smo to rešili u maju 1945. godine, kada je poražen nacizam.

Đurić je, reagujući na izjavu predsednika Kosova Hašima Tačija, da će u bliskoj budućnosti Kosovo i Albanija živeti zajedno, bez granica, a da će on nastaviti da ulaže napore za prisajedinjenje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu, rekao da Srbija nema nameru da se ujedinjuje sa Albanijom.

“Hašim Tači bi kao državljanin Srbije i predstavnik privremenih institucija u Autonomnoj pokrajini Кosovo i Metohija morao da zna da Srbija nema nameru da se ujedinjuje sa Albanijom, i da je svaki oblik separatizma protivan normama domaćeg i međunarodnog prava”, navodi se u saopštenju.

Đurić je upozorio da je zapanjujuće ćutanje međunarodnih zvaničnika koji ne reaguju na pozive na “komadanje i rasparčavanje” suverenih i međunarodno priznatih država članica Ujedinjenih nacija.

“‘Velika Albanija’ je fašistički projekat, poražen 9. maja 1945. godine i ponovo pozivati na njegovo stvaranje, i to na dan održavanja evropskih izbora, je šamar u lice Evropi,” ističe Đ

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar