ĐURIĆ O MARTOVSKOM POGROMU: Nećemo dozvoliti da se ponovi

ĐURIĆ O MARTOVSKOM POGROMU: Nećemo dozvoliti da se ponovi

Tanjug


Povodom 16 godina od martovskog pogroma nad Srbima i srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je rekao da su Srbija i srpski narod rešeni da ne dozvole da se nešto slično ikada ponovi.

Ðurić je na svom Instagram profilu napisao da je danas 16 godina od prvog pogroma u Evropi u 21. veku i da danas oplakujemo sve naše sugrađane ubijene u trodnevnom zločinačkom piru albanskih terorista i ekstremista na KiM 2004. godine.


View this post on Instagram

Данас је 16 година од првог погрома у Европи у 21. веку. Данас оплакујемо све наше суграђане убијене у тродневном злочиначком пиру албанских терориста и екстремиста на Косову и Метохији 2004. године. Наше мисли и сва наша снага и одлучност су уз српски народ у јужној покрајини. Они који су мислили да на овај начин могу избрисати српски народ и трагове његовог постојања тада су заувек поражени, јер Србија и српски народ решени су да не дозволе да се нешто слично икада понови! Слава нашим страдалницима! Живела Србија! . . #srbija #kosovoimetohija #17mart #martovskipogrom

A post shared by Марко Ђурић (@markodjuric.srb) on

Istakao je da su naše misli i sva naša snaga i odlučnost uz srpski narod u južnoj pokrajini.

“Oni koji su mislili da na ovaj način mogu izbrisati srpski narod i tragove njegovog postojanja tada su zauvek poraženi, jer Srbija i srpski narod rešeni su da ne dozvole da se nešto slično ikada ponovi! Slava našim stradalnicima”, napisao je Ðurić, uz kratak video o martovskom pogromu.

U videu se podseća da je martovski pogrom odneo nekoliko desetina života, da je ranjeno više stotina osoba, proterano više od 4.000 Srba i drugih nealbanaca, zapaljeno više od 800 njihovih domova i razurušeno ili teško oštećeno 35 pravoslavnih hramova i spomenika kulture.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar