Đurić: SAD opredeljene za nastavak dijaloga

Đurić: SAD opredeljene za nastavak dijaloga

Foto: YouTube screenshot


Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je u razgovoru sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu čuo rešenost i opredeljenost za nastavak dijaloga i pronalaženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosmeta.

On je u razgovoru sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, senatorima i kongresmenima istakao da je Srbija opredeljena da stvari rešava dijalogom i da želi da čuje šta može da uradi kako bi bile ukinute takse koje je Priština 21. novembra uvela na robu iz centralne Srbije i BiH.

“Hoćemo da čujemo šta sve može da se uradi da bi te takse bile oborene i hoćemo da vidimo, posle usvajanja prištinske platforme protiv dijaloga, kakav je plan i kakva je ideja velikih sila za nastavak delovanja u pronalaženju mirnog rešenja”, rekao je Đurić za RTS.

 Đurić je naveo da je na sastancima iskazao želju Srbije da bude učinjeno još i više kako bi Priština bila naterana da odustane od anticivilizacijskih taksa i odvraćena od eventualno daljih koraka koji bi destabilizovali situaciju.

“Potrebno je da razgovaramo sa ljudima na ključnim adresama. Ja sam razgovarao i sa Palmerom i sa kopredsedavajućim srpskog kokusa u Kongresu iz Republikanske i Demokratske stranke, sa ljudima u Kongresu i iz Senata, sa željom da ih upoznam o našoj situaciji”, rekao je Đurić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar