Đurić: Srpska lista ostvarila još bolji rezultat nego 2017.

Đurić: Srpska lista ostvarila još bolji rezultat nego 2017.


Srpski kandidati u sve četiri opštine na severu Kosova ostvarili su ubedljivu pobedu na vanrednim izborima za gradonačelnike, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je istakao da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku ostvarila veći i bolji rezultat nego 2017. godine i u apsolutnim brojevima i pojedinačno, kao politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji.

On je istakao da je ovo velika pobeda Srba na Kosovu i Metohiji, veliki uspeh u borbi za jedinstvo sa državom Srbijom i u borbi za jedinstvo same države.

“Naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji svojim glasovima sačuvali su ognjišta, pokazali su odgovornost prema državi Srbiji i beskrajnu ljubav i spremnost da se i u nemogućim uslovima prepoznaju šta je odgovorna i ozbiljna politika koju su danas podržali”, naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, ovo je propast i neuspeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora, nekih neodgovornih činilaca u Srbiji i propast nastojanja Prištine da kandidujući Albance u sredinama u kojima preko 90 odsto građana čine Srbi, preuzmu kontrolu nad severom.

“Večeras se kao retko kad potvrdila poslovica da ‘samo sloga Srbina spasava'”, naveo je Đurić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar