Vesti
01.07.2019. 13:54
Tanjug

DVE GODINE RADA VLADE Brnabić: Do kraja godine još jedno povećanje plata i penzija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijerka Ana Brnabić danas je zajedno sa članovima Vlade Srbije predstavila rezultate rada u protekle dve godine, kao i prioritete za naredni period.

Ukratko, veoma sam zadovoljna rezultatima koje smo kao tim postigli u protekle dve godine - navela je ona, rekavši da se Vlada pridržava onoga što je i najavljeno u ekspozeu.

Kaže da želi da se u mandatu ove vlade promeni administracija, da radi transparentno i efikasno, i da se napravi sistem po kome će javna uprava biti na usluzi građanima. Kaže i da Vlada Srbije ostaje posvećenja očuvanju makroekonomske stabilnosti.

Povećanje plata i penzija

Penzije su u protekle dve godine povećane za 12,5 odsto. Kako kaže, najveće povećanje osetili su oni koji najmanje imaju.

"Nastavljamo da obraćamo posebnu pažnju o penzionerima, i nastavićemo sa povećanjem penzija od kojih će sledeće biti do kraja godine" navela je premijerka.

Kazala je i da su povećane plate u javnom sektoru, naročito u zdravstvu i obrazovanju, kao i da će još jedno povećanje biti do kraja godine.

"Ovo pokazuje prioritete Vlade Srbije, a plate se povećavaju na realnim osnovama", navela je Brnabić.

Ona je navela da je povećana i minimalna cena rada, i da nije ideja nametati dodatne obaveze privrednicima.

Strane investicije

Premijerka Brnabić rekla je da je samo u prvih pet meseci privučeno više od pet milijardi stranih investicija, a da ih je u prošloj godini ušlo 3,5 milijardi, kao i da je od 2012. godine otvoreno 700.000 radnih mesta.

Ona je istakla da je mnogo urađeno kada je reč o infrastrukturi, govoreći posebno o Koridoru 10, ali i Moravskom koridoru, izgradnji autoputa Beograd-Srajevo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve