Vesti
02.08.2022. 11:05
Beta

Skupština Srbije

Dveri neće glasati za Orlića

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da poslanička grupa Srpski pokret Dveri - Patriotski blok neće glasati za izbor Vladimira Orlića za predsednika Skupštine Srbije, jer kako navodi, on nije bio poznat po političkoj kulturi i korektnoj parlamentarnoj debati.

"Njegov (Orlićev) dosadašnji staž kao narodnog poslanika i zamenika šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) uglavnom je karakterisao žestok obračun sa svima koji misle drugačije od vladajućeg režima, i u tome se isticao i u Skupštini i u medijima, dok je posebno bio poznat po prekidanju sagovornika i uvredama na račun političkih protivnika", naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Lider Dveri ocenio je da je Orlića to preporučilo za jednog od vodećih predstavnika SNS-a, ali da to nije dobra preporuka za predsednika Skupštine Srbije.

"Sa druge strane, ovih dana na konsultacijama oko formiranja Narodne skupštine upoznali smo jednog novog Vladimira Orlića - smirenog, konstruktivnog, korektnog prema opoziciji, spremnog da razgovara i da se dogovara sa onima sa kojima se politički ne slaže", dodao je.

Prema njegovim rečima, Orlićeva biografija je "čista", on je pravi doktor nauka, završio je jedan od najprestižnijih domaćih fakulteta, u njegovom slučaju nema kupljenih diploma i plagiranih doktorata kao kod mnogih drugih vodećih naprednjaka.

Zbog toga se, dodao je Obradović, nada da će Orlić kao predsedavajući Skupštine nastaviti putem kojim je pošao ovih dana na konsultacijama sa predstavnicima svih poslaničkih klubova, a ne starim putem sukoba i etiketiranja opozicije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vladimir Orlić SNS kandidat za predsednika Skupštine
skupština

Odlučeno

30.07.2022. 12:47

Vladimir Orlić SNS kandidat za predsednika Skupštine

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je da kandidat stranke za predsednika Skupštine Srbije bude dosadašnji poslanik i potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Vladimir Orlić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve