Vesti
03.12.2019. 19:42
Tanjug

"DŽUBOKS VOJVODA" Mihajlović: Šešelj napada samo one za koje mu neko plati

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da je lider SRS-a Vojislav Šešelj još jednom pokazao da je reč o "džuboks političaru" koji napada samo one za koje mu neko plati.

Ovog puta očigledno je da zastupa stavove onih malobrojnih "kompanija za trgovinu naftom i naftnim derivatima koje ne žele da rade po zakonu", kaže Mihajlovićeva komentarišući pitanje koje je Šešelj postavio predsednici Vlade Srbije tokom zasedanja Narodne skupštine, a tiče se sprovođenja Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Ona podseća da je Zakon o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama usvojen još 2010. i od tada su počeli da teku rokovi da firme koje koriste usluge vodnog transporta, uključujući i naftne kompanije i njihove prevoznike, usaglase svoje poslovanje sa odredbama zakona.

Povezane vesti - Vojvoda dr Šešelj – multipraktik

"Razumevajući situaciju i potrebe svih učesnika na tržištu nafte i derivata nafte, već dva puta je produžavan rok za usaglašavanje njihovog poslovanja sa odredbama zakona, a u prethodnih devet godina Ministarstvo je pružalo stručnu pomoć i podršku kompanijama iz naftnog sektora da urede svoj pravni status u skladu sa zakonom", dodala je Mihajlovićeva.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Navela je i da ne postoji nikakva umešanost Ministarstva koje vodi ni u kakav kriminal i šverc goriva, kako to tvrdi "džuboks vojvoda" Šešelj, jer kompanija koju je naveo, kao i ogroman broj kompanija koje se bave trgovinom i skladištenjem nafte, rade po zakonu.

"Činjenica je takođe da postoje još najmanje dve firme koje odbijaju da posluju po važećem zakonu i po svoj prilici Šešelj brani njih", kazala je Mihajlovićeva.

Ministarka je poručila da "kompanije koje na ovaj način pokušavaju da ostvare svoje interese i nastave da pljačkaju državu treba da znaju da to više neće moći da rade jer će svako nelegalno poslovanje biti kažnjeno u skladu sa zakonom".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
18.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve