EPILOG AFERE U HRVATSKOJ: Ivo Sanader osuđen na četiri i po godine zatvora

EPILOG AFERE U HRVATSKOJ:  Ivo Sanader osuđen na četiri i po godine zatvora


 Vrhovni sud u Zagrebu pravosnažno je osudio nekadašnjeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice Ivu Sanadera na četiri i po godine zatvora zbog primanja i davanja mita u slučaju “Planinska”.

Kako prenose mediji u Zagrebu, Sanader je na tu kaznu osuđen zbog 17 miliona kuna (današnjih oko milion evra) koje je tražio i primio od Stjepana Fiolića, čija je firma Ministarstvu regionalnog razvoja prodala zgradu u zagrebačkoj Planinskoj ulici. Pored njega, Mladen Mlinarević, čija je firma preuveličala vrednost zgrade osuđen je na godinu dana uslovno, kao i Fiolić.

Niko od osuđenih nije došao na izricanje presude koju će sud objaviti u roku od mesec dana. Zamenica glavnog državnog tužioca Tamara Laptoš je rekla da je upućena žalba na visinu kazne izrečene Sanaderu i Mlinareviću.

– Smatramo da se u ovom slučaju radi o jednom od najtežih oblika političke korupcije i da su izrečene kazne preblage – rekla je Laptoševa, dok je Prodanović, Sanaderov advokat, istakao da je žalba dugačka i da će je izneti u sredu.
– Jedan deo odnosi se na bitne povrede postupka, jer sudija nije sproveo usaglašavanje više nalaza koji su bili kontradiktorni – naveo je on.

2 komentara

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar