Vesti
17.09.2019. 14:47
Tanjug

Amerikanci su odobrili

EU BILA PROTIV: SAD odobrile odluku Prištine o glasanju sa kosovskim dokumentim

tan2019-9-17_131557159_1.jpg

Amerikanci su odobrili odluku Prištine da se na izborima 6. oktobra glasa samo sa kosovskim dokumentima, dok su Evropljani bili

Amerikanci su odobrili odluku Prištine da se na izborima 6. oktobra glasa samo sa kosovskim dokumentima, dok su Evropljani bili protiv, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će Srpska lista, uprkos svim ograničenjima i napadima, pobediti.

"Amerikanci su im to odobrili, Evropljani nisu bili saglasni. Tačka", rekao je Vučić novinarima prilikom posete Udruženju porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

Vučić kaže da ta odluka kosovske Centralne izborne komisije predstavlja veliki problem i muku za Srbe, a da je doneta kako bi se po svaku cenu u vlast "ugurali" poslušni Srbi, oni koji će da rade po nalogu njihove ambasade, a ne oni koji će da sarađuju sa Beogradom.

[caption id="attachment_237041" align="alignnone" width="675"]FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC[/caption]

"Za njih je Beograd crvena marama", rekao je Vučić.

On je naveo da će Srpska lista opet pobediti, uprkos svim ograničenjima, kampanjama i napadima.

"Džaba im sve, džaba ste krečili, videćete sve 6. oktobra. Možete da uskratite Srbima 3.000 glasova, opet ćete da izgubite, ali da će da se bore da izguraju neku vlast za Ðilasovu Radu, daće sve od sebe i to ne rade prvi put. Ali to je kad nekog naučite da pobeđujete, pobeđivate uvek, samo da pokažete ozbiljnost i odgovornost", rekao je Vučić.

Kurti 1

On je rekao i da su pojedini srpski mediji naivni, zbog načina na koji su preneli izjavu Aljbina Kurtija da će "krenuti u dijalog sa Srbima".

"Kurti misli na lokalne Srbe i da Srbija nema šta da traži na KiM. Hteo je da kaže ''Srbijo, sklanjaj se odavde'', a mi ćemo sa lokalnim Srbima lako to da rešimo", rekao je Vučić

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve