Vesti
14.05.2021. 15:12
Tanjug

Dobre vesti za turiste

Evo kada se otvara granični prelaz Evzoni

Granični prelaz
Izvor: Shutterstock

Granični prelaz između Severne Makedonije i Grčke Evzoni od ponoći će biti zvanično otvoren za sve putnike, izjavio je predsednik Građanske stranke Grka Srbije Vasilios Provelegios.

On je za agenciju Tanjug rekao da je taj prelaz jutros otvoren za putnike sa grčkim pasošima, ali da su putnici iz Bugarske, Severne Makedonije i poneki iz Srbije to pogrešno protumačili i uputili se u tom pravcu.

"Stvorile su se velike gužve, a pošto je bio veliki pritisak, grčka policija je rešila da napravi ustupak i pusti te putnike da prođu", rekao je Provlegios.

Granični prelaz
Izvor: Shutterstock

Prema informacijama za ulazak turista u Grčku, koje je najavilo Ministarstvo turizma Grčke, potreban je imati popunjen PLF formular minimum 24h pre ulaska u Grčku, potvrdu o obavljenoj kompletnoj vakcinaciji bilo kojom vakcinom ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ili serološki test tj. potvrdu na antitela da je preležan virus ili digitalni zeleni sertifikat (GreenPaš) od 1. juna 2021, navodi portal Grčkainfo.

Za decu stariju od pet godina za sad je potreban negativan test.

Kako je navedeno, moguća su nasumična brza testiranja pri ulasku u Grčku koja će za turiste biti besplatna, a rezultati ovih testova biće gotovi nakon desetak minuta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grčka: Stroga pravila za ulazak na ostrva
Grčka

Važe i za decu

13.05.2021. 18:05

Grčka: Stroga pravila za ulazak na ostrva

Grčka je ukinula zabranu napuštanja oblasti što znači da slobodno, bez ikakvih ograničenja može da se putuje unutar zemlje ali za ostrva ipka važe stroža pravila.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve