Vesti
01.04.2024. 14:45
Beta

Skupština Srbije

Evo ko će voditi Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Odbor Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove u novom sazivu vodiće Sandra Božić sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Za njen izbor je glasalo 10 članova odbora, šest je bilo protiv, a uzdržanih nije bilo.

Najavljeno je da će zamenik predsednika biti izabran na narednoj sednici, zbog mogućih promena u sastavu odbora.

Sandra Božić je na sednici navela da je geopolitička situacija diskutabilna i teška, da ima izazova, a ona će tu biti "samo da reguliše rad".

1
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Božićeva je izrazila i zadovoljstvo, jer među članovima odbora ima onih koji su proveli svoj radni vek u sistemu odbrane.

"Moj posao je da upravljam raspravom, da dozvolim diskusiju i potrebno je da izrazimo jedinstvo u odbrani naše države od izazova i pretnji koji su pred našom državom", navela je Božić.

Sandru Božić je zvanično za predsednicu odbora predložila poslanica Jedinstvene Srbije Marija Jevđić koja je ukazala da je potpredsednica Narodne skupštine posvećena svom poslu, kao i da je sigurna da će odlično voditi ovaj odbor koji kontroliše rad svih agencija za bezbednost, MUP-a i Ministarstva odbrane.

Poslanica sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Biljana Pantić Pilja je na pitanje opozicione poslanice iz Narodnog pokreta Srbije Slavice Radovanović koje su reference Božićeve da vodi ovaj odbor, ukazala da su članovi odbora poslanici i da je predsednik odbora politička funkcija, te da nigde ne piše da na tom mestu treba da bude pripadnik vojske ili policije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve