Vesti
10.12.2023. 13:59
R.E.

Dunavski kej

Evo šta je sada na mestu teniskih terena koji su pripadali porodici Đoković

1
Izvor: Beoinfo

"Ovo je važan dan jer se nalazimo ispred jednog od naših najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika koji je u kategoriji onih od izuzetnog značaja", rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prilikom obilaska novoizgrađenog spomen-parka koji se nalazi kod Spomenika braniocima Beograda 1915. godine na Dunavskom keju.

"Danas smo ovde nakon dva i po meseca od kada smo započeli radove na ovom parku koji ne znače vraćanje u pređašnje stanje jer ovaj spomen-park čak nikada do kraja nije ni završen po idejnom rešenju vajara Nikole Kolje Milunovića iz 1988. godine. Uklonili smo one teniske terene i napravili prostor koji je dostojan važnosti koju ovo mesto ima", rekao je Šapić.

1
Izvor: Beoinfo

On je objasnio da sam spomen park još nije do kraja završen jer se čeka originalan kamen da bi postavili staze koje po idejnom rešenju treba da idu levo i desno od spomenika, a dodatno će ga ograditi adekvatnim stubovima.

Pored toga je posađeno 120 potpuno novih sadnica drveća.

1
Izvor: Beoinfo

"Osećam izuzetno zadovoljstvo i zahvalnost ljudima koji su doprineli da ovaj spomen-park danas ovako izgleda. Očekujem, kada prođe zima i kada nam stigne kamen da završimo staze, ali i kada se sve zazeleni, da će ovaj prostor biti na ponos svih nas. Pozivam sve Beograđane da ga posete i da odaju poštu ljudima koji su se žrtvovali i svoje živote dali za odbranu Beograda, srpske prestonice", rekao je Šapić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve