Vesti
15.12.2020. 10:30
Tanjug

Generalni direktor korporacije

Fabrika guma Tojo tajers u Inđiji gotova do aprila 2022. godine

tan2020-12-15_112847434_1.jpg

Generalni direktor korporacije Tojo tajers Takaši Šimicu izjavio je danas, na svečanosti polaganja kamena temeljca za fabriku guma japanske kompanije

Generalni direktor korporacije Tojo tajers Takaši Šimicu izjavio je danas, na svečanosti polaganja kamena temeljca za fabriku guma japanske kompanije Tojo tajers u Inđiji, da će gradnja te fabrike biti završena do aprila 2022. godine.

Fabrka u Inđiji će do 2023. godine sa oko 560 srpskih radnika proizvoditi godišnje pet miliona Tojo guma, rekao je Šimicu obrativši se onlajn na svečanosti kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Pažljivo smo tražili lokaciju, konkurencija je bila veoma jaka i našli smo savršeno okruženje u Srbiji", kazao je Šimicu.

Istakao je da će fabria u Inđiji snabdevati tržišta u Evropi, na Bliskom istoku, Africi i Severnoj Americi.

"Iako je ovo već osma fabrka kompanije Tojo, ona će imati veoma bitnu ulogu u unutar našeg globalnog lanca snabdevanja", naglasio je on.

[caption id="attachment_312469" align="alignnone" width="675"]FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr[/caption]

Šimicu je rekao da će se u fabrici u Srbiji koristiti najnovija tehnologiju i proizvoditi najkvalitetniji proizvodi po najkonkurentnijim cenama, kao i na energetski efikasan način.

"Naš cilj je da prozvodimo gume, u potpunosti u skladu sa Tojo filozofijom koja podrazumeva promovisanje lokalnog privrednog rasta i otvaranje novih radnih mesta, uz smanjenje ugljeničnog otiska i uz pomoć novih tehnologija. Naš plan jeste da završimo sa izgradnjom fabrike u Srbji do aprila 2022. godine, kada proizvodnja treba i da počne".

Veoma smo zadovojni što možemo da otvorimo nova radna mesta i pospešimo privredni razvoj Srbije i Inđije, dodao je on.

"Unapred se radujemo danu kada ćemo moći da posetimo Srbju i pridružimo vam se na proslavi proizvodnje naše prve gume ovde", naglasio je on.

"Tojo tajers biće jedan od najvećih izvoznika iz Srbije"

Vučić je istakao da je reč o investiciji od ogromnog značaja, a da će ta kompanija biti jedan od najvećih izvoznika iz Srbije.

"Izvoz Tojo tajersa biće na nivou od 240 miliona evra, i to će biti jedan od najvažnijih i najmoćnijih izvoznika sa teritorije Srbije", rekao je Vučić.

[caption id="attachment_312471" align="alignnone" width="675"]FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr[/caption]

To su, kaže, ogromni podsticaji za razvoj srpske ekonomije, ali još važnije je, što posle ovog ulaganja, očekujemo i dolazak novih japanskih kompanija.

"Ovo je važna stvar za Srbiju, od ogromnog značaja", naglasio je Vučić.

Precizirao je da je reč o investiciji od 382 miliona evra, što je najveća japanska investicija do sada u Srbiju, zbog čega je zahvalan svima u Japanu koji su radili na tome, kao i svima u našoj zemlji koji su, u žestokoj konkurenciji, uspeli da se izbore za veliku i moćnu kompaniju.

"To nije pitanje jednog ili dva sastanka, poregovore smo počeli u maju 2017. godine. Tri i po godine su trajali razgovori i pregorovi da biste jednog giganta doveli u Srbiju, da imate ovako važnu investuticju za Inđuju, Vojvodinu i celu Srbiju", rekao je Vučić.

Poručio je građanima Inđije da je sa ovom fabrikom "njihova budućnost zagarantovana".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve