Vesti
23.08.2019. 15:30
R. E.

FORMIRANA NOVA PREDIZBORNA KOALICIJA: Ljimaj i Pacoli zajedno na izbore

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U jeku iščekivanja raspisivanja sedmih vanrednih parlamentarnih izbora, a nakon jučerašnjeg raspuštanja kosovske skupštine, u Prištini je formirana još jedna koalicija. Sporazum o predizbornoj koaliciji potpisali su lideri Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj i AKR Bedžet Pacoli. Kandidat za novog premijera ispred ove koalicije biće lider Socijaldemokratske inicijative, Fatmir Ljimaj.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da trenutno ovu koaliciju podržava od 12 do 15 odsto građana.

"Verujem da ćemo sarađivati i u budućnosti. ANK i SDIK odlučili su sinoć da formiraju koaliciju. Morao sam to nazvati zlatnom ili trećim centrom koji će biti presudan i važan u formiranju nove vlade", rekao je lider ANK Bedžet Pacoli pred novinarima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Pacoli je rekao da će ANK i SDIK učestvovati na izborima sa zajedničkom listom i imaće zajedničkog kandidata za premijera. Ljimaj je sa svoje strane najavio svoju kandidatura za premijera Kosova.

"Danas imamo dve političke stranke što je jedna osovina i očekuje se da da nam se pridruže i druge stranke. Verujem da predizborna koalicija pruža novu priliku. I najavljujem da ću biti kandidat ove koalicije za premijera", rekao je Ljimaj.

Povezane vesti - Raspuštena kosovska skupština

Obe strane su rekle da će ta koalicija biti od presudne važnosti za formiranje sledeće vlade i da će biti otvorena i za druge.

Prethodno su Alijansa za budućnost Kosova (ABK) i Socijaldemokratska partija Kosova potpisale koalicioni sporazum, a njihov kandidat za premijera je Ramuš Haradinaj.

Iz ABK su istakli da su otvoreni za mogućnost da im se priključe i Alijansa za novo Kosovo, Bedžeta Pacolija, i NISMA, Fatmira Ljimaja.

I Demokratska partija Kosova (DPK) je najavila da je njen kandidat za premijera lider stranke Kadri Veselji.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve