Vesti
10.02.2023. 16:58
R. E. / Beta

Petar Petković

"Formiranje ZSO nije pitanje Kurtijeve volje, već obaveza"

1
Izvor: Shutterstock

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je u petak da premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti treba da shvati da formiranje Zajednice srpskih opština nije pitanje njegove "samovolje", već obaveza predviđena Briselskim sporazumom.

Kako su preneli prištinski mediji, Kurti je rekao da je Srbija "u panici" i da će u najkraćem roku okupiti 10 gradonačelnika opština koje predvodi Srpska lista, proglasiti predsednika Zajednice i "smeniti ministra vlade Kosova".

"Nije finale"

Aljbin Kurti

Kurti

Aljbin Kurti

09.02.2023. 15:05

"Nije finale"

"Jedini koji je u panici jeste Aljbin Kurti kome odavno otkucava sat da formira Zajednicu srpskih opština. Takozvani 'ministar' koga Kurti pominje nije ništa drugo do njegov koalboracionista na urušavanju i uništavanju srpske budućnosti na prostoru Kosova i Metohije", naveo je Petković u saopštenju.

On je dodao da Kurti mora da ispoštuje obaveze, jer bez toga nema napretka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U ponedeljak, na Kosovu, vanredna sednica o francusko-nemačkom predlogu
1

Na zahtev DSK

09.02.2023. 21:10

U ponedeljak, na Kosovu, vanredna sednica o francusko-nemačkom predlogu

Vanredna sednica skupštine tzv. Kosova, na kojoj će premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti informisati poslanike o dosadašnjem toku dijaloga i francusko-nemačkom predlogu sporazuma Beograda i Prištine, zakazana je za ponedeljak 13. februar, na zahtev Demokratske partije Kosova (DPK).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve