Vesti
11.10.2017. 15:42
R.E.

(FOTO) Grad Beograd i privrednici zajedno pomažu Sigurnu kuću

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Članica Gradskog veća Mirjana Mavrić, zajedno sa direktorkom sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislavom Simanić, posetila je danas Sigurnu kuću. Tom prilikom korisnicima je uručena donacija školskog pribora za decu koju je obezbedio Klub privrednika opštine Voždovac, dok su žene predstavnice starih zanata sa ove opštine poklonile svoje rukotvorine.

Mirjana Mavrić podsetila je da se zahvaljujući novom zakonu svaki vid nasilja sankcioniše u što kraćem mogućem roku. S druge strane, Grad Beograd, gradske opštine i društveno odgovorne kompanije daju punu podršku štićenicama Sigurne kuće kako bi lakše prebrodile teškoće.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Beoinfo

– Nasilje nikad ne sme da bude iznad institucija i zakona. Grad Beograd od 2013. godine finansira Sigurnu kuću i zajedno sa mnogim drugim relevantnim institucijama daje svoj doprinos u borbi protiv nasilja – rekla je Mavrićeva.

Ona je ocenila da bi Sigurna kuća na neki način mogla da bude dom svakog od nas i zato valja neprestano ukazivati na značaj porodice kao stuba i osnove društva.

– Svako od nas treba da bude aktivan deo okruženja u kojem boravi i da prijavi pojavu nasilja, kako bi se ono sankcionisalo i izbegle tragične posledice – istakla je Mirjana Mavrić.

Članica Gradskog veća zahvalila je donatorima koji neprestano pomažu ovoj ustanovi u svemu što je neophodno.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Beoinfo

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević naglasila je da je ova ustanova jedna od retkih licenciranih, zahvaljujući čemu je potpisan ugovor s Gradom Beogradom, Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, sa kojima ima izuzetnu saradnju i od kojih dobija stalnu pomoć.

– Svaka poseta nam je vrlo značajna, a pomoć dobrodošla. Posebno ona koja se tiče dece jer njima treba obezbediti što povoljnije uslove – rekla je Vesna Stanojević.

Ona je precizirala da trenutno u ustanovi boravi sedamnaest žena i devetnaestoro dece, ali da ovaj broj stalno varira.

Branislava Simanić podsetila je da je Privredna komora Srbije mnogo puta do sada pomagala, pokazujući da i preduzetnici mogu da budu društveno odgovorni kao i velike kompanije. S obzirom na to da su iz organizacije naveli da im je u narednom periodu neophodno ulje i čizmice za decu, sledeća poseta planirana je za novembar kako bi se pomoglo i oko ovih potrepština.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve