(FOTO) MALI: Beograd-put simbol oporavka i reformi u Beogradu


Stiže nam deset velikih mašina, deset novih kipera je već stiglo, i to je najveća investicija u ovo preduzeće od 2006. godine

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je danas asfaltnu bazu JKP „Beograd-put” u Rakovici, gde je razgovarao sa rukovodstvom i radnicima ovog gradskog preduzeća, koje je, kako je istakao, simbol oporavka i reformi u gradu.

Mali je podsetio da je „Beograd-put” 2014. godine bio u veoma lošem stanju i da je tada sa radnicima dogovoreno smanjenje plata za 25 odsto, kako bi preduzeće uspelo da odgovori obavezama koje je ostavila prethodna gradska administracija.

Sniša Mali, Beograd put, Foto Beoinfo

– Preko milijardu dinara gubitka, više od 1,4 milijarde duga prema bankama, to je bila tadašnja slika „Beograd-puta”, koji je bio na ivici opstanka. Danas imamo zadovoljne ljude, Grad Beograd iz godine u godinu daje sve više posla „Beograd-putu” i nikada se nije više asfaltiralo – rekao je Mali.
On je dodao da je asfaltna baza u Rakovici jedna od pet najmodernijih u Srbiji i radi 323 dana u godini proizvodeći asfalt samo za Beograd, što je impresivan rezultat.

– Preostalo je još oko 100 miliona dinara duga, što će biti vraćeno do februara iduće godine i već danas možemo reći da je ovo gradsko preduzeće simbol oporavka i reformi koje smo prošli u prethodne tri godine u Beogradu – rekao je Siniša Mali.

On je zahvalio radnicima i rukovodstvu na konkretnim razgovorima koji su za cilj imali stvaranje vizije daljeg razvoja „Beograd-puta”.

Sniša Mali, Beograd put, Foto Beoinfo

–  Stiže nam deset velikih mašina, deset novih kipera je već stiglo, i to je najveća investicija u ovo preduzeće od 2006. godine. Građani danas mogu da vide da se sva gradska preduzeća opremaju, kupuju nove mašine i oprema kako bi nam grad bio bolji i lepši. Grad Beograd će i u narednom periodu, pored svih infrastrukturnih radova i pomoći onima kojima je ona najpotrebnija, nastaviti da ulaže i u asfaltiranje novih ulica, Zimsku službu, signalizaciju i sve drugo što „Beograd-put” radi kako bi bili zadovoljni i radnici ovog preduzeća i svi naši sugrađani – kazao je gradonačelnik.

Obilasku pogona JKP „Beograd-put” prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor ovog gradskog preduzeća Ivan Tejić.​

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Kompetentno lice

    U JKP Beograd put je u periodu od 2008 do 2012 godine investirano više od 25 miiona evra u opremu i razvoj. Postoji spisak od preko 100 jedinica mehanizacije, opreme i vozila, uključujući novu asfaltnu bazu u Rakovici, koja je green field investicija u vrednosti od skoro 4 miliona evra i realizovana je 2010 – 2011 godine. Od 2012 do sada je nabavljena zanemarljiva količina opreme. Politika grada je u periodu 2008 – 2012g. bila sa depresiranim cenama zbog ekonomske krize, što je dovelo do negativnog bilansa, ali samo u poslednjoj godini poslovanja, svakako ni približno u iznosu koji se navodi. 2012 godine u julu preduzeće je predato sa minusom od cca 350-380 miliona, što je pokriveno ostvarenim profitom iz prethodnog perioda. JKP Beograd put je u kasu grada, u periodu 2008 – 2012, uplatio preko 400 miliona od ostvarenog profita! Famozni gubitak je napravljen pod genijalnim rukovodstvom SPS kadrova u periodu koji je usledio i pored korekcije cena usluga i radova. Sa čim bi JKP Beograd put danas radio da nije bilo prethodnog menadžmenta. Pitajte stručne ljude iz preduzeća, pogledajte dokuementaciju!

+ Ostavite komentar