Vesti
17.10.2017. 11:53
R.E./Beoinfo

(FOTO) MALI: Na ulicama Beograda još 10 novih Ikarbusovih autobusa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Gradonačelnik je potvrdio da će 10 novih autobusa, koje je proizvela fabrika „Ikarbus“, od danas biti na ulicama Beograda

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas ispred Starog dvora primopredaji 10 novih zglobnih autobusa JKP „GSP Beograd“. Mali je istakao da je isporukom ovih 10 autobusa ispunjen plan za ovu godinu i podsetio da je gradski prevoznik u poslednje tri godine nabavio ukupno 95 vozila.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović, direktor JKP „GSP Beograd“ Željko Milković, kao i direktor „Ikarbusa“ Aleksandar Vićentić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Beoinfo

Gradonačelnik je potvrdio da će 10 novih autobusa, koje je proizvela fabrika „Ikarbus“, od danas biti na ulicama Beograda.

Siniša Mali: Bezbedna dečja sedišta u vozilima GSP

– U pitanju je poslednji deo lota od 30 vozila koja su isporučena JKP „GSP Beograd“ u poslednja dva meseca. Ovim smo ispunili plan za ovu godinu, a u poslednje tri godine JKP „GSP Beograd“ je nabavio ukupno 95 novih vozila. Ne bi trebalo zaboraviti ni 12 školskih autobusa. Sve navedeno je deo projekta koji se zove „obnova voznog parka GSP-a“ – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, svi autobusi su niskopodni, sa klimom, video-nadzorom, besplatnim bežičnim internetom, a tu je i sedište za osobe sa invaliditetom. Ove karakteristike, dodao je gradonačelnik, definisali smo kao standard koji je veoma važan za kvalitet javnog prevoza u našem gradu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Beoinfo

– Pravimo plan za naše gradsko saobraćajno preduzeće za sledeću godinu i u narednih nekoliko nedelja ćemo definisati koliko autobusa bi trebalo nabaviti tokom 2018, kao i na koji način će biti implementirani u postojeći vozni park. Radimo na finansijskoj konstrukciji i očekujem da uskoro bude još povoljnih vesti za građane Beograda. Pokazali smo da i pored konsolidacije javnih finansija može da se pronađe način i izdvoji novac za 95 autobusa. Sada ima prostora i trebalo bi da budemo još agresivniji u smislu kupovine većeg broja autobusa. Sve to se naravno radi u cilju potpune obnove voznog parka JKP „GSP Beograd“, kako bi građani Beograda imali kvalitet prevoza kakav zaslužuju – naglasio je Mali.

FOTO GSP PROSLAVIO 125 ROĐENDAN: Prevoznik koji piše istoriju Beograda

On je dodao da postoji veliki broj aktivnosti koje nisu dostupne pogledu javnosti, pa je tako kupljeno 10 novih servisnih vozila da službe održavanja mogu brže, lakše i efikasnije da obavljaju svoj posao.

– Nabavljena su i dva nova vatrogasna vozila za GSP, što je prvi takav slučaj posle 40 godina. Rekonstruisali smo Dispečerski centar, Centar GSP-a za upravljanje saobraćajem, pogon „Centrala“, a u toku je rekonstrukcija pogona „Kosmaj“. U narednih mesec do mesec i po dana pokrenućemo javnu nabavku za uniforme vozača, jer želimo da svaki od njih ima lepu i posebnu uniformu – zaključio je Mali.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto Beoinfo

Gradonačelnik je naveo i da će biti nastavljena saradnja sa Ikarbusom, kako bi se dodatno pokrenula srpska privreda i na taj način doprinelo opštem boljitku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve