Društvo
16.11.2017. 14:11
R.E.

(FOTO) PADOBRANSKI DESANT NA KOVIN: 120 srpskih i američkih vojnih padobranaca skočilo iz 2 herkulesa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Padobranci su se desantirali američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11, koji koriste mnoge vojske a s kojim se naši padobranci prvi put susreću

Učesnici vežbe „Zima 2017“ realizovali su danas u prepodnovnim časovima desantne skokove iznad aerodroma Kovin koji su bili planirani za juče, ali zbog lošeg vremena nisu mogli da se realizuju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

(FOTO) ZIMA 2017: Ovako izgleda priprema srpskih i američkih padobranaca za zajedničku vežbu

Nešto posle 10 časova s batajničkog aerodroma put vojvođanske ravnice krenula su dva američka aviona C-130 „Herkules“  iz kojih su u 11 časova počeli da iskaču srpski i američki padobranci. S visine od 300 metara na aerodorm Kovin skočilo je ukupno 120 padobranaca.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

U periodu od 13. do 17. novembra srpski padobranci sa američkim kolegama iz 173. padobranske brigade Evropske komande Oružanih snaga SAD realizuju obuku koja obuhvata pripreme na zemlji u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu i dva skoka, današnji i jedan koji je planiran za petak.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
, Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Padobranci su se desantirali američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11, koji koriste mnoge vojske a s kojim se naši padobranci prvi put susreću.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve