Vesti
24.09.2021. 16:54
Tanjug

Beograd

Funkcionalne probe grejanja od 1. do 10. oktobra

radijator
Izvor: Shutterstock

U okviru završnih priprema pred grejnu sezonu, koja u Beogradu zvanično počinje 15. oktobra, Beogradske elektrane će od petka, 1. oktobra, do nedelje, 10. oktobra, obavljati funkcionalne probe daljinskog grejanja, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Za vreme proba biće provereno funkcionisanje 14 toplana, 22 kotlarnice i jednog obnovljivog izvora energije.

Iz Beogradskih elektrana naglašavaju da funkcionalne probe nisu tzv. tople probe i ne podrazumevaju početak grejne sezone.

Zato apeluju na korisnike da ne upućuju reklamacije dispečerskom centru ako im radijatori ne budu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladnom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

U petak, 1. oktobra probe će se obavljati u toplanama Voždovac i Mirijevo, kotlarnicama KBC Zvezdara u Preševskoj 31, Dimitrija Tucovića 161 i 161 parna i Železnik.

U ponedeljak, 4. oktobra na redu su toplane Novi Beograd, Borča, Višnjička banja i Miljakovac“ kao i kotlarnice Braće Marić 3-7, Resnik i obnovljivi izvor energije Ovča.

U utorak, 5. oktobra probe će se raditi u toplanama Cerak i Zemun i kotlarnicama KBC Bežanijska kosa, Institut za majku i dete, Makedonska, odnosno Jakšićeva i Vrtlarska.

U sredu su na rasporedu toplane Dunav i Medaković a od kotlarnica Ljutice Bogdana 2, DZ Braće Jerković, Barajevo i Sremčica.

Probe će se u četvrtak, 7. oktobra obavljati u toplanama Konjarnik i Mladenovac i kotlarnicama GAK Narodni front, Luka Beograd, Janka Veselinovića i Uprava prihoda a u petak, 8. oktobra u toplanama Batajnica i Banovo brdo i kotlarnicama Senjak 1 - Simićeva, Senjak 2 - Bulevar vojvode Mišića 37-39, Senjak 3 - Bulevar vojvode Mišića 39a i Šeher - Andre Nikolića 3.

U saopštenju Elektrana se navodi da bi korisnici daljinskog grejanja prvenstveno trebalo da obrate pažnju na ispravnost unutrašnjih grejnih instalacija i samo ako primete curenje vode iz instalacija, kvar odmah prijave dispečerskom centru na broj telefona 011/20-93-100.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kragujevac: Ugalj zabranjen za daljinsko grejanje
radijator.png

Za čistiji vazduh

14.07.2021. 23:38

Kragujevac: Ugalj zabranjen za daljinsko grejanje

Skupština Srbije usvojila je Zakon o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj kojim se omogućava da Kragujevac isključi ugalj iz daljinskog grejanja.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve