Vesti
05.07.2023. 17:42
Beta

Skupština Srbije

Gašić ostaje ministar

1
Izvor: Beta / MUP SRBIJE

Poslanici u Skupštini Srbije nisu izglasali nepoverenje ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, jer je protiv glasalo 148 poslanika, a 37 za.

Ministar nije prisustvovao glasanju, a opozicioni poslanici razvili su transparent na kome je pistalo "Srbija protiv nasilja".

Sednica o poverenju Gašiću počela je 15. juna, a njegovu smenu tražio je 61 poslanik opozicije.

Gašićeva smena zahtevana je posla dva masovna zločina, 3. maja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i 4. maja u okolini Mladenovca.

Bratislav Gašić se na poziciji ministra unutrašnjih poslova nalazi od 26. oktobra 2022. godine, a pre toga bio je direktor Bezbednosno-informativne agencije, kao i ministar odbrane.

Sa mesta ministra odbrane smenjen je početkom 2016. godine, nakon seksističkih izjava upućenih jednoj novinarki.

Poslanici su glasali samo o tački dnevnog reda koja se odnosi na poverenje Gašiću, dok će rasprava o ostalim tačkama dnevnog reda, među kojima će biti i smena ministra privrede Radeta Baste, biti nastavljena u ponedeljak u 10 časova.

Osim poverenja Gašiću, poslanici su razmatrali i izveštaj Regulatornog tela za elektronske medije (REM) o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga, kao i predlog za osnivanje Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava, ali i utvrđivanja propusta i odgovornosti nadležnih.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gašić: "Možda nisam najbolji, ali..."
1

Skupština Srbije

04.07.2023. 14:48

Gašić: "Možda nisam najbolji, ali..."

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je na zasedanju Skupštine Srbiije, da o njegovom radu i radu njegove stranke govore rezultati.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve