Vesti
15.06.2023. 09:25
Beta

Gradovi i opštine

Gde je sve u Srbiji proglašena vanredna situacija zbog poplava

1
Izvor: Beta/MUP SRBIJE / STR

Zbog izlivanja reka i potoka proglašena je vanredna situacija u 32 grada i opštine u Srbiji, a dok se otklanjaju posledice poplava očekuje se i novi talas izlivanja, jer se najavljuju nove obilne padavine, izjavio je jutros predstavnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Miloš Milenković.

Milenković je za RTS izjavio da je od 26. maja do četvrtka 15. juna evakuisano 76 ljudi, a pripadnici MUP-a imali su oko 500 intervencija.

Prema njegovim rečima, trenutno je najteže u opštini Kosjerić u kojoj je 20 domaćinstava bez struje i gde su odsečeni neki putni pravci.

Milenković je dodao da je najviše angažovanja pripadnika Sektora za vanredne situacije bilo u Novom Pazaru, Aleksincu i Кosjeriću.

"U prethodnih 12 časova, pored te tri lokalne samouprave, pripadnici MUP-a i Sektora za vanredne situacije bili su angažovani u ukupno 21 intervenciji. Od toga je naglasak bio na crpljenju vode kao delu otklanjanja posledica elementarnih nepogoda. U prethodnom periodu imali smo još jedno evakuisano lice upravo na teritoriji opštine Aleksinac", rekao je Milenković
 

Vanredna odbrane od poplava uvedena je na vodnoj jedinici "Ibar Кraljevo-Novi Pazar", kao i celodnevno dežurstvo nadležnih službi na tom podrucju, dok je kod Kraljeva Sektor za vanredne situacije preventivno postavlo odbrambene mobilne bedeme.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Saopštenje MUP-a u vezi sa poplavama u Srbiji (FOTO)
1

Vanredna situacija

31.05.2023. 12:25

Saopštenje MUP-a u vezi sa poplavama u Srbiji (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, evakuisali su 24 osobe u mestu Gornja Vranjska kod Šapca, od kojih je devetoro dece, kao i dve osobe u Šabačkoj Kamenici, a povređenih osoba nije bilo.  
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve