Vesti
11.04.2022. 07:00
Beta

Gradski izbori

Gde se sve u Beogradu ponovo glasa i kada

Kalemegdan, Beograd
Izvor: Shutterstock

Gradska izborna komisija (GIK) odlučila je da će gra]ani Beograda u subotu, 16. aprila, od 07. do 20.00 sati ponovo glasati na četri biračka mesta za odbornike Gradske skupštine.

GIK je usvojila rešenje o sprovo]enju ponovnog glasanja na biračkim mestima "za koja je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja i na kojima je poništeno glasanje", preneo je Beoinfo.

Ponavlja se glasanje na biračkom mestu broj 49 u opštini Palilula za koje je rešenjem GIK-a konstatovano da se rezultati glasanja ne mogu utvrditi.

Pored toga, navedeno je i da će se glasanje ponoviti na biračkim mestima na kojima je rešenjem GIK-a poništeno glasanje. To su biračko mestu broj 31 u opštini Palilula, biračko mesto broj 39 u opštini Stari grad i biračko mesto broj 106 u opštini Čukarica.

GIK je odbila kao neosnovane 85 prigovora na glasanje na biračkim mestima na izborima održanim u prošlu nedelju, 3. aprila.

Te prigovore su podneli Koalicija "Duško Vujošević-Boris Tadić-'Ajmo ljudi", koalcija "Moramo", "Platforma Solidarnost-Forum Roma Srbije" i koalicija "Ujedinjeni za pobedu Beograda".

Odbijen je i prigovor Koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda" na rad predsednika Gradske izborne komisije zbog nepravilnosti tokom sprovođenja glasanja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

RIK: Roze listići za poslanike, tirkiz za predsednika
Izbori, glasanje

Izbori u Srbiji

08.04.2022. 22:20

RIK: Roze listići za poslanike, tirkiz za predsednika

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević saopštio je da će izbori za narodne poslanike biti ponovljeni na ukupno 54 biračka mesta, a izbori za predsednika na 35 mesta, a održaće 16. aprila 2022. godine.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve