Vesti
13.03.2024. 19:05
Beta

Izbori

Gde sve Rusi u Srbiji mogu da glasaju

Glasanje
Izvor: Shutterstock

Ambasada Rusije pozvala je danas putem pojedinih medija u Srbiji, svoje državljane da glasaju na izborima za predsednika Rusije koji se održavaju od 15. do 17. marta.

"Pozivaju se državljani Ruske Federacije koji se nalaze u Republici Srbiji i navršili 18 godina da učestvuju u izborima za predsednika Ruske Federacije", navodi se u oglasu objavljenom u štampanom izdanju "Večernjih novosti" u okviru rubrike "Svet".

U oglasu se dalje navodi da će glasanje biti održano u školi, pri Ambasadi Rusije u Srbiji, u ulici Crvene Armije 28 u Beogradu, od 8.00 do 20.00.

Na predsedničkim izborima očekuje se da trenutni predsednik Vladimir Putin obnovi mandat, pošto je opozicija u velikoj meri pod represijom.

Revizija Ustava omogućila je Putinu da, ako pobedi, ostane na vlasti do 2036. godine.

Ruska državna agencija TASS je u februaru prenela da će na izborima za predsednika Rusije glasanje u inostranstvu biti moguće na 288 birališta u 144 zemlje. Na prethodnim predsedničkim izborima, pre šest godina, glasalo se na 400 glasačkih mesta u 145 zemalja.

Portparolka Marija Zaharova je rekla da će biračka mesta biti otvorena u svim zemljama u kojima Rusija ima diplomatska predstavništva.

Državljani Rusije mogli su osam dana pre izbora, 9. marta da glasaju za predsednika na jednom od dva biračka mesta u BiH, u prostorijama "Optima grupe" u Banjaluci, dok će u Ambasadi Rusije u Sarajevu moći da izađu na birališta kada i većina Rusa, 17. marta.

Glasanje na oba mesta odobrio je Savet ministara BiH 14. februara na predlog Ministarstva spoljnih poslova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve