Vesti
20.09.2019. 14:39
R. E./Tanjug

GEJZIR U CENTRU GRADA: Pukla ogromna cev, sve "pliva"

poplava-beograd.jpg

U Karnegijevoj ulici rano jutros pukla je velika cev, zbog čega građani tog dela grada nemaju vodu.

Iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije ističu da je pukla velika, distributivna cev. U Beogradskom vodovodu navode da je u pitanju kvar i da su ekipe na terenu od 5 ujutru.

Poremećaje u vodosnabdevanju imaće danas stanovnici gradskih opština Palilula i Stari grad zbog pucanja magistralne cevi F 700 na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije.

Velika količina vode sliva se Cvijićevom ulicom, Starine Novaka, Dalmatinskom, Stanoja Glavaša, kao i Bulevarom despota Stefana. Voda je prodrla i u podzemnu garažu Gradske uprave Beograd, rečeno je Tanjugu u gradskom Sekretarijatu za vanredne situacije.

Ekipe Sektora su na terenu na adresi Uprave u Kraljice Marije 1, radnici pumpama crpe vodu iz garaže, a vozila se uklanjaju.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će kvar biti otklonjen tako da građani u što manjoj meri osete posledice.

https://www.youtube.com/watch?v=MdkcVZKwE2g

Radojičić je istakao da su ekipe Beogradskog vodovoda na terenu i da će situacija uskoro biti jasnija.

"Razgovarao sam sa direktorom 'Vodovoda', uskoro će situacija biti jasnija i znaćemo koje je vreme potrebno da se kvar otkloni, o čemu će biti gra]ani biti obavešteni", rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo u saopštenju.

U svakom slučaju, poremećaje u vodonabdevanju imaće građani koji žive na višim spratovima, a oni koji žive na nižim spratovima imaće umanjen pritisak na opštinama Palilula i Stari grad, rekao je Tanjugu Vladimir Šobota iz JKP Vodovod i kanalizacija.

Prva procena Beogradskog vodovoda i kanalizacije je da će kvar biti otklonjen do ponoći, a Šobota dodaje da će se tačna informacija znati kada počne otklanjanje kvara.

Kako je naveo Šobota, magistralna cev koja je jutros pukla snadbeva dva centralna gradska rezervoara, Glavni i Pionir. Šobota je rekao i da se cev zatvara uz pomoć 10 zatvarača, da je za sada zatvoreno sedam, a da je ostalo još tri.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
21.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve